Ένας λαός ο οποίος παραδίδεται στους εχθρούς του χωρίς αντίσταση, χωρίς πόλεμο, χωρίς μια τουφεκιά, καταντάει να είναι ζητιάνος της ελευθερίας του... και είναι το μόνο που του αξίζει!


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» .. (Αριστοτέλης)

.

.

Sep 16, 2012

Η πύλη του Άδη και το μεγάλο μυστικό!


(Φώτο. Ellinon.net )

Βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού βασιλέα της αρχαίας Μεσσήνης Αριστόδημου!!

Ο περιβόητος τάφος με τους αμύθητους θησαυρούς βρίσκεται κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού "Βαλύρα" όπου κατά την ιστορία διάβηκε ο λυράρης της αρχαιότητος Θάμυρις και συνέβη το γνωστό περιστατικό της ρίψης της λύρας στο νερό μετά την τύφλωση του από τις εννέα Μούσες...

Η είσοδος στην φερόμενη πύλη του Άδη άφησε την ερευνητική ομάδα εμβρόντητη καθώς βρέθηκαν σε μια φυσική σπηλιά διαστάσεων εδάφους 7,63 μ. Χ 8,45 μ. η οποία περίτεχνα είχε μετατραπεί σε υπόγειο θολωτό τάφο.

Στο Βορινό μέρος υπάρχει μαρμάρινος τάφος με την επιγραφή ( Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί )
ο οποίος είναι ανέγγιχτος και τριγύρω διάφορα ειδώλια από ατόφιο χρυσάφι, όπως και χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός!

Η αξία σε χρυσό εκτιμάται σε περίπου ένα δίς Ευρώ, ενώ συμπεριλαμβανομένης αρχαιολογικής τους αξίας... ανέρχεται στο 100/πλάσιο!!!

(Απ' το Βήμα Σαρωνικού)