Ένας λαός ο οποίος παραδίδεται στους εχθρούς του χωρίς αντίσταση, χωρίς πόλεμο, χωρίς μια τουφεκιά, καταντάει να είναι ζητιάνος της ελευθερίας του... και είναι το μόνο που του αξίζει!


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» .. (Αριστοτέλης)

.

.

Oct 5, 2011

Έκλεισαν πάλι τον Πυθαγόρα...

Πολλοί από εσάς πρέπει να γνωρίζετε το Blog του Πυθαγόρα Πυθαγορίδη, έναν άνθρωπο που δεν φοβάται να πει την αλήθεια των πραγμάτων όπως έχουν... κι όμως, "ορισμένοι", τους οποίους φαίνεται η ηλιθιότητα έχει χτυπήσει στο κεφάλι, ενοχλούνται πολύ απ' την αλήθεια... τους τσούζει, κι έτσι κάρφωσαν τον Πυθαγόρα αποκλείοντας τον απ' το διαδίκτυο για ακόμη μια φορά... Και ερωτώ...


Εσένα που τσεκάρεις τις ιστοσελίδες και καρφώνεις τον κόσμο... αισθάνεσαι πως έκανες κατόρθωμα καρφώνοντας τον Πυθαγόρα; Στο βιβλίο της ανθρωπιάς, κάποιος που καρφώνει, ονομάζεται... ΣΠΙΟΥΝΟΣ... το οποίο είναι και η τελευταία κατηγορία του ανθρώπινου ξεπεσμού.