Ένας λαός ο οποίος παραδίδεται στους εχθρούς του χωρίς αντίσταση, χωρίς πόλεμο, χωρίς μια τουφεκιά, καταντάει να είναι ζητιάνος της ελευθερίας του... και είναι το μόνο που του αξίζει!


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» .. (Αριστοτέλης)

.

.

Aug 1, 2010

Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μην ξεχνούν οι νεώτεροι


Κατ’ αρχήν, τέρμα στους μύθους περί καλού παιδιού. Ο Γ. Α. Παπανδρέου ανδρώθηκε ως αντίδραση κατά του πατέρα του, όπως θα δούμε παρακάτω. Δεν είναι το «καλό παιδί» που παρασύρεται. Είναι συνειδητός σε όλες τις πράξεις του και κακώς μετά 27 χρόνια βουλευτικής θητείας, χρεώνουν σε «κακούς συμβούλους» του περιβάλλοντος τις επιλογές του. Γνωρίζει καλά την διπλωματική αβρότητα και τους κανόνες των δημοσίων σχέσεων, που τους τηρεί σε βαθμό, που παρεξηγείται ως υπερβολικά «ευγενής». Λειτουργεί ως αμερικάνος πράκτορας εναντίον ξένης χώρας προς ολική από(ΣΟ)δόμηση ! Επίσης μεταξύ άλλων πολλών γνωρίζουμε τα ακόλουθα.


Έχει ελλιπέστατη έως μηδενική ελληνική παιδεία και άγνοια του πολιτισμού. Έζησε ως παιδί πολυπράγμονα μετανάστη στην Αμερική, στον Καναδά, στην Σουηδία, με ιδιαίτερη εξάρτηση από την μητέρα του.


Διαβάστε εδώ: http://ixnos1.blogspot.com/2010/08/blog-post_2678.html