Ένας λαός ο οποίος παραδίδεται στους εχθρούς του χωρίς αντίσταση, χωρίς πόλεμο, χωρίς μια τουφεκιά, καταντάει να είναι ζητιάνος της ελευθερίας του... και είναι το μόνο που του αξίζει!


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» .. (Αριστοτέλης)

.

.

Oct 14, 2013

Όταν η δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια στο καθεστώς...

Όταν η δικαιοσύνη χρησιμοποιείται αναξιοπρεπώς και μόνον προς συμφέρον της πλουτοκρατίας η μιας κυβέρνησης δοσίλογων που αψηφούν τα δίκαια και τις ανάγκες του λαού... δεν ονομάζεται πια δικαιοσύνη ούτε κυβέρνηση αλλά ένα πολιτικό και τυραννικό καθεστώς! Το να κάνει κανείς επανάσταση κατά κάθε καθεστώτος υπερασπιζόμενος πατρίδα, ήθη, οικογένεια, και ελευθερία, δεν είναι μόνο δικαίωμά του, αλλά και υποχρέωσή του!