Ένας λαός ο οποίος παραδίδεται στους εχθρούς του χωρίς αντίσταση, χωρίς πόλεμο, χωρίς μια τουφεκιά, καταντάει να είναι ζητιάνος της ελευθερίας του... και είναι το μόνο που του αξίζει!


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» .. (Αριστοτέλης)

.

.

May 10, 2012

Την ιδέα της σύγχρονης λαμπαδηδρομίας την είχαν οι Γερμανοί;

Διαβάζουμε στο Τρωκτικό: <<Την ιδέα της σύγχρονης λαμπαδηδρομίας την είχαν οι Γερμανοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο. Ο Χίτλερ ήταν θαυμαστής του πολιτισμού της κλασικής Ελλάδας και είδε τη λαμπαδηδρομία ως έναν ιδεατό τρόπο να ενώσει το Βερολίνο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαίας Ελλάδας.
Ο πρώτος πυρσός κατασκευάστηκε από τη μεταλλουργία Krupps, που τροφοδοτούσε με πυρομαχικά τον Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.>> 


Μια φωτογραφία που διαψεύδει την "Γερμανική" προέλευση της Ολυμπιακής
φλόγας!
Ο Ηρακλής ήταν ο διοργανωτής των Ολυμπιακών αγώνων!


Με σύγχρονες αστρονομικές μετρήσεις ο Ηρακλής έζησε το 12.000 περίπου π.Χ.


Τα συμπεράσματα δικά σας...