Ένας λαός ο οποίος παραδίδεται στους εχθρούς του χωρίς αντίσταση, χωρίς πόλεμο, χωρίς μια τουφεκιά, καταντάει να είναι ζητιάνος της ελευθερίας του... και είναι το μόνο που του αξίζει!

(ellasAZ)


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» .. (Αριστοτέλης)

ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΊΔΕΣ

ΈΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΊΔΕΣ... ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΎΕΣΤΕ, Η ΣΥΝΉΘΕΙΑ ΛΈΝΕ ΓΊΝΕΤΑΙ ΛΑΤΡΕΊΑ, ΜΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΣ ΠΟΤΈ, ΠΩΣ ΌΤΑΝ ΣΥΝΗΘΊΖΕΙΣ ΤΟ ΤΈΡΑΣ... ΑΡΧΊΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΙΆΖΕΙΣ

.

.

Oct 20, 2011

Ο «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο», Πολιτική, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ


Ο «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο»
20/10/2011
Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Τον Σεπτέμβριο του 2005, στη διάρκεια ενός δείπνου που ο Γ. Παπανδρέου παρέθεσε στο Καστρί για τους βουλευτές του, λέγεται πως κάποιοι από αυτούς τον παρότρυναν «να βγάλει τον δολοφόνο που έχει μέσα του».

Θρυλείται επίσης πως εκείνος τους είχε απαντήσει ότι τον καιρό που ήταν υπουργός των Εξωτερικών, οι τουρκικές  εφημερίδες τον αποκαλούσαν «διάβολο με αγγελικό πρόσωπο»!

Όσοι γέλασαν γέλασαν, τον καιρό εκείνο, με το αστειάκι. Μερικοί το βρήκαν πολύ κρύο για τα γούστα τους. Άλλοι, χαμογέλασαν ειρωνικά και αυτάρεσκα.

Ουδείς φανταζόταν πως ο κ. Παπανδρέου θα ανταποκρινόταν στην προτροπή.

Σήμερα, έχουν όλοι διαψευστεί.

Μεθοδικά, ο κ. Παπανδρέου έπλεξε τον ιστό του, επανεξελέγη, μετά την ήττα του 2007, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ανακάτωσε εκατό φορές την εσωκομματική τράπουλα, έφτιαξε επιτροπές και επιτροπούλες to Keep them busy, δεν άφησε ψέμα που να μην το πει στη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου, κέρδισε τις εκλογές, πέρασε έξι μήνες συκοφαντώντας τη χώρα στα πέρατα του κόσμου και παριστάνοντας ότι… εφαρμόζει το πρόγραμμά του και μετά, ντουγρού για το ΔΝΤ και τις αγκάλες της τρόικας.

Δεν σταμάτησε την πορεία του ο – κατά δήλωσή του – «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο».


Διαβάστε την συνέχεια εδώ: Ο «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο», Πολιτική, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment