Ένας λαός ο οποίος παραδίδεται στους εχθρούς του χωρίς αντίσταση, χωρίς πόλεμο, χωρίς μια τουφεκιά, καταντάει να είναι ζητιάνος της ελευθερίας του... και είναι το μόνο που του αξίζει!

(ellasAZ)


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» .. (Αριστοτέλης)

ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΊΔΕΣ

ΈΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΊΔΕΣ... ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΎΕΣΤΕ, Η ΣΥΝΉΘΕΙΑ ΛΈΝΕ ΓΊΝΕΤΑΙ ΛΑΤΡΕΊΑ, ΜΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΣ ΠΟΤΈ, ΠΩΣ ΌΤΑΝ ΣΥΝΗΘΊΖΕΙΣ ΤΟ ΤΈΡΑΣ... ΑΡΧΊΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΙΆΖΕΙΣ

.

.

Jul 23, 2011

Εξ Ανατολών το φως.

Ένα κείμενο απ' τον Γιώργο Πετρόπουλο στον Δαυλό.

Πού το είδατε, σεις οι αστοιχείωτοι του (Δαυλού) γραμμένο, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν πέρασε από τα Ιεροσόλυμα; Πάλι τούς φασίστες τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς διαβάζετε; Ανοίξτε ρε και κανένα Ταλμούδ να ξεστραβωθείτε...

Εκεί να δείς μαγαλεία! Να κάθεται ο Ιουδαίος "μέγας" αρχιερεύς στον θρόνο του ηπερήφανος και κορδωμένος και να τον προσκυνά εν άκρα ταπεινότητα εκείνος ο ασήμαντος στρτηγίσκος, ο Αλεξανδρος ο Φιλίππου.
Πάλι καλά βέβαια, που ο ραβίνος καταδέχτηκε να τον ατενίσει. Και για να μην δημιουργήσει και οικειότητα - έ! όχι κι όλοι ίσα και όμοια-, δεν καταδέχτηκε ούτε να του μιλήσει.

Κι ο στρατηλάτης να σέρνεται στο χώμα ικετεύοντας ένα δείγμα της ευνοίας του και να κλαίει με λυγμούς... διότι ήξερε, ότι χωρίς την πάνσεπτη ευλογία του Γιαχβέ και του μεγάλου αρχιερέως δεν θα μπορούσε να κατακτήσει τον κόσμο- και κατασκασμένος δώσ΄του να κάνει κωλοτούμπες, μπας και τραβήξει την προσοχή του.

Αλλά δεν βαριέσαι... αυτός μόλις και μετα βίας τον κοιτούσε, και περί άλλα ετύρβαζε. Ο νους του γύριζε με νοσταλγία στα κτήματά του στην Σπάρτη, που είχε κληρονομήσει ως απόγονος του Αβραάμ, ο οποίος , "ως γνωστόν", υπήρξε ο γενάρχης των Σπαρτιατών και πρώτος βασιλιάς της πόλης- έτσι λέει το βιβλίο...(ο καινούριος δρόμος του θεού) που διδάσκονται τα παιδιά μας στην Γ΄ Γυμνασίου... κι (ότι λένε τα βιβλία του ΟΕΔΒ είναι "θέσφατα", γιατί τα έχει εγκρίνει ο... Μπαμπινιώτης). Με τον μέγα Αλέξανδρο θα ησχολείτο;

Τελικά για να ξενοιάσει απ' αυτόν, τον ευλόγησε και απεχώρησε να συγγράψει την περισπούδαστον πραγματεία του {περί της κλασσικής περιόδου του Χαναανίτικου πολιτισμού}, η οποία μαζί με τα εκατομμύρια των ευρημάτων του ανά τον κόσμο θεμελιώνουν τις απαρχές του Φοινικικού πολιτισμού μας...

Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους, πόσο ο πολιτισμός των Χανααναίων επέδρασε στην διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού...και ειδικότερα στην ζωγραφική και την γλυπτική.
Έχουν φρακάρει τα Μουσεία της Ευρώπης από Χαναανίτικα αριστουργήματα, πίνακες και αγάλματα. Όσο για το "Αλφάβητο"... δική τους μάτια μου, επινόηση... Τι βιβλία φιλοσοφικά, λογοτεχνικά, επιστημονικά, τι πλάκες, τι περγαμηνές... δεν ξέρουν πια τι να τις κάνουν τόσες βιβλιοθήκες.

Και επειδή ήταν και μεγαλόψυχοι, κάλεσαν τον άλλο πολιτισμένο λαό της Ανατολικής Μεσογείου, τους... Φοίνικες, να το διαδώσουν σ' εκείνους τους αγροίκους τους... Έλληνες, που μόλις και μετά βίας έβγαζαν άναρθρες κραυγές. Και αυτοί οι άμαθοι όπως ήταν από γράμματα και Αλφάβητα, το υιοθέτησαν αμέσως. Γιατί δεν πιστεύω να έχετε την εντύπωση, ότι η ξύλινη πινακίδα και η πέτρα του Δισπηλιού, ο δίσκος της Φαιστού και οι Γραμμικές Α και Β είναι Ελληνικές γραφές... Γιαχβέ φυλάξοι! Εκτυπώσεις Χανααναίων περιηγητών είναι, που ήθελαν να μας εκπολιτίσουν... όπως περίπου οι Βρετανοί αποικιοκράτες τους... Μάου-Μάου!

Σε μας λοιπόν, τους κληρονόμους του Χαναανίτικου πολιτισμού... δεν απομένει παρά να διασώσουμε και να προστατεύσουμε την κληρονομιά αυτή... όποτε βεβαίως βρεθεί έστω και μία πέτρα του... έως τότε όμως θα ψάχνουμε με μανία... Δεν μπορεί...κάποτε θα βρεθεί...

No comments:

Post a Comment