Ένας λαός ο οποίος παραδίδεται στους εχθρούς του χωρίς αντίσταση, χωρίς πόλεμο, χωρίς μια τουφεκιά, καταντάει να είναι ζητιάνος της ελευθερίας του... και είναι το μόνο που του αξίζει!

(ellasAZ)


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» .. (Αριστοτέλης)

ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΊΔΕΣ

ΈΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΊΔΕΣ... ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΎΕΣΤΕ, Η ΣΥΝΉΘΕΙΑ ΛΈΝΕ ΓΊΝΕΤΑΙ ΛΑΤΡΕΊΑ, ΜΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΣ ΠΟΤΈ, ΠΩΣ ΌΤΑΝ ΣΥΝΗΘΊΖΕΙΣ ΤΟ ΤΈΡΑΣ... ΑΡΧΊΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΙΆΖΕΙΣ

.

.

May 27, 2011

Πληρώνονται σαράντα χρόνια για να λένε ψέματα. Άξιος ο μισθός τους!
27/05/2011

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ναι, είναι γνωστό. Μωραίνει ο Κύριος αυτόν που πρόκειται να χαθεί. Με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση χάνεται ολόκληρη η χώρα. 

Και είναι απίστευτο πια πώς μια χώρα μπορεί να χαθεί επειδή πέφτει συνεχώς στα χέρια μοιραίων ανθρώπων, που την οδηγούν προδοτικά στο μονοπάτι της καταστροφής. 

Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν εδώ και 1,5 χρόνο μια ολόκληρη χώρα – με τον λαό της, τους πολιτικούς της, τον ανώτατο πολιτειακό της άρχοντα – να ανέχεται να την κυβερνά ένας και μοναδικός άνθρωπος: Ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Σ’ αυτόν ανέθεσε το μέλλον της χώρας ο κ. πρωθυπουργός. Τον άφησε να συζητά, να διαπραγματεύεται, να υπογράφει δανειακές συμβάσεις, να φέρνει νομοσχέδια στο υπουργικό συμβούλιο και στη Βουλή. 

Ο τελειότερος, ο εξυπνότερος, ο ικανότερος άνθρωπος στον κόσμο να ήταν, κάποιος έλεγχος θα του είχε επιβληθεί. 

Μιλάμε για την αρχή του ενός ανδρός. Για δικτατορία. Για άσκηση εξουσίας τύπου εμιράτων. Ενάμιση χρόνο τώρα, όλοι οι άλλοι παρακολουθούν και συνυπογράφουν. Ας μην κλαψουρίζουν τώρα. Και ας μην διαμαρτύρονται. 

Ποιος είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου – και ο κάθε κ. Παπακωνσταντίνου – στον οποίο εμπιστεύθηκαν τις τύχες της χώρας; Ο... Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.elzoni.gr/html/ent/868/ent.9868.asp

No comments:

Post a Comment